Tips Urad en Wiro.
Leeronderhoud Urad en schoonmaaksteen Wiro.

Urad N2 zelfglanzende leercrème

Het bevat minerale zouten om te reinigen, lanoline olie om het leer weer soepel te maken en de waterdichte kwaliteit van het leer te behouden.
Tevens bevat Urad N2 carnauba-wax voor bescherming en glans. Urad N2 vlekt niet, het plakt niet bij toepassing zoals voorgeschreven. Dun aanbrengen (less is best) en Urad N2 maakt niet vet!. Je kunt Urad N2 ledercrême / leercreme op leren schoeisel zonder problemen 1 keer per week toepassen.
Wil jij jouw beschadigde leer weer mooi hebben? Urad!

Leer reinigen:

Wil je echter tussendoor en vaker het leer reinigen, dan kan dit gedaan worden met de Urad leershampoo !.

Dit voorkomt een opbouw van laagjes bij te frequent gebruik van Urad N2 (of bij teveel crême-gebruik, hoe minder hoe beter), samen met Urad Leershampoo (leerreinigende spray) heb je zo een perfect leeronderhoud combinatie.
Leren jassen, –broeken, -tassen, -koffers, -witte loopschoenen, vinyl, hout, etc. kun je uiteraard ook prima onderhouden met Urad N2.

Urad N2 is zeer geschikt voor glad afgewerkte en glanzende leersoorten.
Daarnaast maakt Urad N2 het leer waterafstotend (afhankelijk van het weer) voor ong. 1 a 2 weken). De lanoline voorkomt, dat de kleur van het leer snel vervaagt door haar verzorgende werking op het leer. Urad is niet giftig!

Waar niet geschikt voor?

Urad N2 is NIET geschikt voor suède (gebruik dan de Urad Camoscio Suède Spray), zeemleer, lamsvel, varkensleer en andere zachte, poreuze leersoorten zoals schapen- en hertenleer.

ADVIES:
Urad N2 droogt normaliter in enkele minuten in het leer, echter een zeer warme atmosfeer of dito zonnetje kan ervoor zorgen dat het niet geheel op zal drogen. Desondanks zal het niet vlekken, maar voor het beste resultaat, adviseren wij u Urad N2 aan te brengen in een droge, koele omgeving.

Grotere oppervlakken leer:

Ter voorkoming van teveel Urad N2 op lastige plekken als bv. stiksel en in moeilijk bereikbare hoekjes van het leer, adviseren wij om zo weinig mogelijk Urad N2 te gebruiken en eerst te beginnen met het behandelen van de grotere oppervlakken (met ronde bewegingen) van het te behandelen leer en daarna te eindigen met de moeilijk bereikbare plekken en het stiksel.Basisadvies is om altijd zo weinig mogelijk Urad N2 op de spons te gebruiken, kortom doop de spons licht in de crème en schraap het teveel aan de spons zittende crème af aan de rand van de pot.
Wrijf de Urad N2 goed in en zoals eerder aangegeven, op grotere oppervlakken met ronde bewegingen aanbrengen.

Ontvangen tip voor behandeling van sterk uitgedroogd en stevig afgedragen leer:

Ervaringen van onszelf en klanten geven aan, dat het gebruik van 1 eetlepel van Urad N2 (neutraal of één van de kleurtoevoegingen), met 1 eetlepel Urad Tenderly leerverzachter, sterk uitgedroogd en stevig afgedragen leer weer mooi doet herleven.
Na deze behandeling en ongeveer 1 uur erna (goed droog) kun je het ook eventueel nog behandelen met Urad Sahara (waterproof spray) en je zult verrast zijn van het schitterende resultaat !.

Urad N2 zelfglanzende leercrème in kleurtoevoegingen

Urad N2 zelfglanzende leercrème is ook verkrijgbaar in kleurtoevoegingen zoals zwart, donker- en lichtbruin, donkerblauw, rood, groen(=donkergroen!) en wit.

De Urad N2 kleurtoevoegingen worden normaliter niet speciaal aanbevolen voor motorzetels en -zadels. Urad kleurtoevoegingen wrijf je er normaal niet af, behalve bij zware regenval. Gebruik derhalve bv. zwart of donkerbruin op je laarzen voor een mooiere glans en kleur of voor het minder zichtbaar maken van beschadigingen in het leer dan bij gebruik van de neutrale N2 leercrème.

De kleurtoevoegingen houden beter op het leer dan bij reguliere schoenpoetskleurtjes en zijn veel gemakkelijk, sneller bij het aanbrengen.
De neutrale N2 leercrème haalt de originele kleur van het leer fantastisch op. Wil je desondanks toch de kleurtoevoegingen gebruiken bij zadels, volg dan de aanwijzingen zoals is aangegeven bij Urad Tenderly en behandel het leer daarna (na goede droging) met Urad Sahara waterproof spray.

 

Urad Leershampoo

Zoals ook bij de Urad leercrème al wordt aangegeven, gebruikt je de Urad leershampoo voor het gemakkelijk en regelmatig reinigen van het leer.

Urad leershampoo is ook zeer geschikt om bv. kragen van jassen mee te reinigen, de onderkant van de pijpen van leren broeken en leren kappen.
Daarnaast goed toe te passen ter voorkoming van aanhechting van vuil, vetten van motor en de huid op het leer plus voorkomt de leershampoo het hard worden van het leer. Ook als je geen onderhoudende, vocht inbrengende crème wenst te gebruiken maar alleen een goede en veilige leerreiniger, is Urad Leershampoo hetgeen je zoekt!

Urad Mr.Jojo

Urad Mr.Jojo vult op prima wijze de beschermende laag op het leer weer aan.
Het grote bestanddeel aan jojoba olie werkt uitstekend op de dikkere leersoorten! Soorten zoals ook wordt gebruikt bij bv baseball-handschoenen, poefen, wax-coats, werkschoenen zoals bv.Caterpilar, paardenzadels, etc.

Urad Mister Jojo kan je ook gebruiken in combinatie met de Urad N2 zelfglanzende leercrème. Mr. Jojo reinigt niet, geeft minder glans, maar maakt langer waterafstotend en geeft extra onderhoud dieper in het leer. Urad Mr.Jojo droogt snel geheel in het leer en laat geen plakkerig gevoel achter.
Normaal gebruikte oliën blijven plakkerig en trekken simpelweg niet in het leer maar blijven erop liggen, m.a.w. verzorgen het leer niet en houden het leer niet soepel. Urad Mr.Jojo doet dat wel!.
Daarnaast hoeft je ook geen dagen te wachten tot het in het leer is getrokken, want Urad Mr.Jojo neemt ook in de grotere oppervlakken hooguit 45 minuten om er goed in te trekken.

Advies:
De gebruiksaanwijzing van Urad Mr.Jojo is net als de Urad N2 zelfglanzende leercrème.
Breng een kleine hoeveelheid aan op de bijgeleverde spons en wrijf de Mr.Jojo in (met bijgeleverde spons) op dezelfde wijze als je bv. gewend bent met bodylotion!

Urad Oily / Nubuck crème in neutraal

Urad Oily ook wel Nubuckcrème genoemd is een ideaal, neutraal onderhoudsproduct voor al het Nubuck leer.

Speciaal voor Nubuck ook te gebruiken voor schoeisel van het type Timber of boot. Werkwijze net als de Urad N2 en de Urad Mr Jojo, aanbrengen met spons en laten indrogen. Kleurt eerst iets donker op en trekt later weer op in de eigen kleur. Samen met bv. een in de winkel verkrijgbaar Urad Nubuck borsteltje een prima combinatie voor het zo nodige onderhoud van het Nubuck leer.

Urad Camoscio Suède Spray in neutraal en div. kleurentoevoegingen

Urad Camoscio Suède spray is een hoge kwaliteit-onderhouds spray voor je mooie suède leren attributen.
Gemakkelijk vanaf ong. 20 cm. opsprayen en in laten drogen, nadat je het meeste vuil van bv. het schoeisel hebt geborsteld.
Urad Camoscio Suède spray is verkrijgbaar in neutraal, zwart, donker- en lichtbruin. Je gekleurde suède schoeisel weer top in kleur met Urad Camoscio Suède spray!

Urad Sahara waterproof spray

Urad Sahara waterproof spray met teflon, is een waterproof product geproduceerd volgens industriële maatstaven en geschikt voor alle leersoorten, nubuck en/of suède plus vele andere materialen.
Haar waterproof eigenschappen blijven behouden tot een periode van ong. 6 maanden na aanbrengen.

Advies:
Spray vanaf 20 cm. op het materiaal in een goed geventileerde ruimte. Gebruik van een mondkapje wordt aangeraden.
Laat het behandelen materiaal indrogen voor 6 a 8 uur voordat je erop gaat zitten of het aanraakt.

Urad Tenderly leerverzachter

Tenderly is zoals aangegeven vooraleerst een leerverzachter.
Bij regelmatig gebruik als leerverzachter van delicaat leer, verkrijgt men naast de verzachtende aspecten dezelfde verzachtende resultaten als met de Urad Mr.Jojo, maar het kan zijn dat bij bv. toepassing van Tenderly op bv. paarden- of motorzadels, deze glad kunnen worden.

Tevens een groot voordeel van Tenderly naast het gebruik als leerverzachter, is Tenderly op het leer dat met Urad N2 is behandeld (of als een mix van beide). Tenderly zorgt er nl.voor dat de Urad N2 zelfglanzende leercrème nog sneller en in enkele seconden indroogt!.
Het zorgt er tevens voor dat Urad N2 leercrème dieper in het leer trekt met als resultaat een nog betere bescherming van het leer.

Urad binnenzooltjes voor in uw schoeisel

Urad’s deels leren binnenzooltjes met geactiveerd carbongedeelte tegen nare transpiratie geurtjes. Voor een prettig draagcomfort en dito hygiëne in al het schoeisel. Gemakkelijk op de juiste maat te knippen. Weer zo’n mooi product van Urad!

Urad Combikits XXL

Onze Urad XXL combikits voor o.a. leren autostoelen, leren meubelen en nog een speciaal samengesteld pakket voor alle kleine leren attributen in huis!!
De Urad XXL Combikits voor leren meubelen en voor leren autostoelen. Complete, schitterende pakketten bv. de combikit voor leren autostoelen: hiermee kun je jouw mooie leren autostoelen weer in topconditie krijgen en houden!

Inhoud van de XXL Combikits voor leren meubelen en autostoelen:

Sprayflacon Urad leershampoo 250 ml. en een sprayflacon Urad Reset 250 ml. met 2 doeken en 2 sponsen + duidelijke  gebruiksaanwijzing (4 talig!). Heb je tevens perforatie in de autostoelen voor bv. de stoelverwarming? Dan is de combi-kit XXL v00r leren autostoelen ook in dat geval uitermate geschikt voor het leeronderhoud, de perforatie dient open te blijven voor het beste verwarmingsresultaat en deze eersteklas Urad producten zullen dit ook bewerkstelligen waar vergelijkbare producten dit veelal dichtsmeren.

De Combikit voor leren meubelen is ideaal voor het complete leeronderhoud van leren bankstel, stoelen of poef, etc. en heeft de inhoud zoals bovenstaand met duidelijke gebruiksaanwijzing in NL-FR-DU-FR. Mooi verpakt ook prima geschikt voor evt. nevenverkoop. Interesse in doorverkoop? Neem dan separaat contact met ons op en wij informeren overeenkomstig. Kijk ook in onze webshop voor verdere informatie, prijzen en bestellingsmogelijkheden.

Verdere tips ter behoud van een topconditie van leren bezittingen:

Denk aan de vochtigheidsgraad in het huis. Droge lucht droogt leer sneller uit. Een luchtvochtigheid van 50 a 60 % wordt aanbevolen.
Daarnaast geeft fel zonlicht op leren meubelen op den duur verkleuring van het leer.
Mogelijker wijze kan het niet anders gezien de ruimte en indeling, maar dan kan regelmatig wisselen van de leren meubelen die in de zon staan ook een optie zijn. Zet leren meubelen ook niet te dicht bij centrale verwarming of kachel. Leer droogt dan plaatselijk uit en eventuele houten gedeeltes van de meubelen kunnen gaan trekken en scheuren. Dit verkort de levensduur van je mooie leren meubelen aanzienlijk. Goed onderhoud=behoud van mooie leren bezittingen kortom: Urad……. Simply the best !

 

TIPS URAD EN WIRO:

 

Wiro Universele Reinigingssteen (harde witte poetssteen)

Toepassingsmogelijkheden van Wiro Universele Reinigingssteen:
Chroom, roestvrijstaal, koper en tin, messing, emaille, goud en zilver, kristal, keramiek bv. uw keramische kookplaat, kunststof kozijnen en kunststof of emaille bad, gelakt hout, aluminium, glas, acryl, maar ook marmer en natuursteen bv. aanrecht !
Maar ook ideaal voor het reinigen en onderhoud van: trespa en kunststoffen gebruikt in de hedendaagse woningbouw.

Tip van een klant!:
Een mevrouw (bij onze kraam op één van de jaarlijkse Spakenburgse dagen), die Wiro al langere tijd tot volle tevredenheid gebruikt op vele verschillende materialen gaf ons de volgende tip!
Voor het verwijderen van vlekken van gebruikte deodorant in bv. witte t-shirts, dept men Wiro op de vlekken en laat dit even intrekken, dan de t-shirts in de wasmachine wassen en weg zijn die nare gele vlekken.

Tip uit De Telegraaf d.d.28/07/12 bijlage:

De Telegraaf bijlage artikel rubriek E.Bode 28 juli 2012

Telegraaf artikel Emil Bode 28-07-12 over wiro zeepsteen op o.a. marmer

Onze Wiro, witte schoonmaak steen voor alle gladde materialen binnen en buiten; Ook op marmer en natuursteen! Zie ook ons blog artikel over keramische 
kookplaat ( gaat dus ook op gas-, electrisch of inductie keramische en roestvrijstalen of emaille kookplaten).

Testresultaten in een groot artikel in 2012 in De Telegraaf. Huishoudrubriek Hr.Emile Bode, gaven al dergelijke positieve uitkomsten op marmer en graniet. Maar ook op roestvrijstaal (glad en mat!) en vele andere gladde materialen en oppervlakken!
Wiro is spaarzaam in gebruik en onbeperkt houdbaar. Pot van 700gr. gemiddeld voldoende voor ong. 1 jaar bij huishoudelijk gebruik.

 

Wiro is proefdiervrij !

Wiro is niet getest op dieren en heeft geen dierlijke bestanddelen (zie ook gids van de Stichting Proefdiervrij). Geen allergische reacties van dien aard bekend.

Wiro en kwaliteitsbewaking.
Deze originele, universele reinigingssteen sinds 1948 vervaardigd, heeft een hoge kwaliteitsnorm die d.m.v. strenge kwaliteitsbewaking gedurende het fabricageproces bewaakt wordt.

Wiro en de caravan of camper.
Ook voor caravan en camper is Wiro uitstekend geschikt. Vooral zwarte lekstrepen onder bv. de ramen zijn ideaal weg te nemen met Wiro. Speciaal voor de caravan en camper hebben wij ook de speciale Caravan reiniger verpakking. Handzaam en makkelijk mee te nemen in caravan of camper. Makkelijk bij de hand.

Wiro Onderhoudsolie.
Wiro onderhoudsolie voor hout, metaal en kunststof met oppervlaktebescherming ! Is je houten, aluminium of kunststof tuinmeubelenset wat grijs uitgeslagen? Behandel deze enkele malen met de onderhoudsolie van Wiro met oppervlaktebescherming en daarna met een regelmatige routine blijven je tuinmeubelen er mooi uitzien.

Wiro Uni-Clean vloeibare reiniger !

Wiro Uni-Clean vloeibare reiniger voor textiel, vloerbedekking en meubelbekleding. Dubbel geconcentreerd dus zuinig in het gebruik.  Allesreiniger, Sterk vetoplossend, Voor alle waterbestendige vloeren, Streepvrij, Frisse grapefruit geur, Voor alle kleurechte stoffen zoals tapijt, textiel en meubelbekleding.

Wiro Uni-clean is volledig biologisch afbreekbaar , Spaarzaam in gebruik (ca. 1,5ml. bij lichte- , ca. 3ml. bij normale- en 6ml. bij sterke verontreiniging in 5 liter water. Puur: Een druppel op een doek aanbrengen, daarna vochtig afnemen. NU met gratis schuimflacon voor een ideale gemakkelijke “schuimende”toepassing ! 

Heb je ondanks deze vele tips en adviezen nog vragen of wil je nog even overleggen? Kan altijd, benader ons gemakkelijk via mail, telefoon, whatsapp of chat en wij staan je graag te woord !

Want ken je onze lijfspreuk al?  “Klanten behandelen, zoals jezelf ook behandeld wilt worden”.

Kortom: WELKOM !