Koken en schoonmaken

Koken op gas: Voor en nadelen

gas koken

KOKEN OP GAS: VOORDELEN EN NADELEN

Zoals je vast wel weet, zijn de kosten van aanschaf van een kookplaat voor koken op gas veelal lager dan voor de kookplaten die gebruikt worden bij het koken op keramisch electrisch of koken op inductie.

Tevens zijn de meeste huishoudens voorzien van een gasaansluiting en heeft men al een gasfornuis of gaskookplaat.

Deze kookplaten voor koken op gas zijn door de grote vraag ernaar ook niet duur.
Daarnaast werken alle pannen op gas en gas is in verbruik vaak goedkoper dan elektriciteit.

Bijvoorbeeld het koken van 1 liter water op gas, kost ongeveer de helft van het koken van dezelfde liter water op elektra .

Gas is aan de ene kant goedkoop bij aanvang. Aan de andere kant hoef je ook niets aan te laten leggen en de pannen zijn goedkoop. Kortom wat je al hebt aan pannen, kun je gewoon blijven gebruiken.

Echter is koken op gas wel duurder (in energieverbruik) dan koken op inductie, omdat er energie verspild wordt in de vorm van warmte die naast de pan verdwijnt.

Rendement.

Het rendement van de energie die gebruikt wordt voor koken op gas, echter ligt rond de 50%. Dus betekent dat, dat bij koken op gas 50% van de energie niet gebruikt wordt voor het verwarmen van de pan en daarmee het eten.

Daarnaast is de prijs van gas gekoppeld aan die van olie en daarmee onderhevig aan prijs schommelingen. Je weet wat er in de toekomst gaat gebeuren: gas zal duurder worden en uiteindelijk niet meer geleverd worden.

Elektriciteit wordt tegenwoordig in grote hoeveelheden opgewekt middels wind- en zonne-energie en is daarmee voor de toekomst bestendiger dan gas, een grondstof die schaarser wordt.

Een ander nadeel van koken op gas is daarnaast, dat gaskookplaten over het algemeen lastig schoon te houden zijn. Door middel van alle kronkels en uitstekende delen, vooral de roosters van een gaskookplaat of gasfornuis zijn een heus karwei om schoon te maken.

Kookplaat en gascomfort schoonmaken met WiroZeepsteen

Gebruik evenals bij het schoonmaken van je kookplaat,  de witte Universele reinigingssteen op dezelfde wijze ook bij hardnekkig vuil. Deze poets steen is namelijk zowel te gebruiken op roestvrijstalen kookplaten als op emaile kookplaten.

Onze Universele Reinigingssteen is ook zeer geschikt om je gaspitten en pannendragers schoon te maken.

Vraag:
Heb jij dit al toegepast op jouw keramische gaskookplaat of op jouw roestvrijstalen gas kookcomfort? Wat zijn jouw ervaringen daarmee? Wij zijn erg benieuwd naar jouw mening!.

Wiro Universele Reinigingssteen 700 gram inclusief 2 sponzen

20.00

Wiro Universele Reinigingssteen 700 gram inclusief 2 sponzen

De kookplaat vies, vet en met kringen, komt dat je bekend voor? Pak dan Wiro Universele Reinigingssteen 700 De kookplaat (keramisch gas, electrisch of inductie) of rvs gascomfort weer snel schoon en glanzend? Jazeker, met Wiro Universele Reinigingssteen, de natuurlijke oplossing. Doffe vlekken op marmer en graniet. Vingerafdrukken op roestvrijstaal? Zwarte lekstrepen op rolluiken en kunststof kozijnen?. Last van metaalstrepen ? WiroZeepsteen.
In winkelmand

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.